Improdessert

Hva gjør man egentlig med alle blåbærene?

DSC_0337

En glimrende idé i første omgang (etter den kjedelige rensingen, selvfølgelig) er å spise dem som de er, med vaniljekesam eller vaniljeis til.

Jeg hadde tilfeldigvis litt rabarbarakompott stående, og prøvde komboen rabarbarakompott – vaniljekesam – blåbær. En umiddelbar suksess, med deilig balanse mellom den søtsyrlige rabarbaraen, de ikke så søte blåbærene, og kesamen som runder av det hele.

DSC_0542

Jeg  brukte ikke oppskrift på rabarbarakompotten, men det er bare å koke opp rabarbara med sukker og ha i litt potetmel vispet sammen med kaldt vann. Ha gjerne i litt frø fra vaniljestang. Jeg hadde også i en god del sitronsaft, og syn det ble godt. For en mer detaljert oppskrift, se f.eks. her.

PS Se her for fancy rabarbarainspirasjon, inkludert vintips.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s