Fresh grillmat

Sommersesongen er på hell, men optimistiske værmeldinger tyder på at grillentusiastene fortsatt kan grille en stund til.

Og hvem sa at grilling = pølser, burgere og koteletter?

DSC_0509

Noen av mine favoritter på grillen er aubergine, sopp, tomat og halloumi-ost.

Halloumi-osten får du kjøpt på mange vanlige matbutikker. Den er unik fordi den kan legges rett på grillen og grilles uten at den smelter og renner bort, og dessuten får den deilig sprø stekeskorpe og smaker suuupergodt.

Mine grillfavoritter:

Halloumi: Skjær osten i 1 cm tykke skiver. Legg på varm grill, la ligge til den er brun og gyllen utenpå, snu og gjenta på den andre siden. Pass på så den ikke blir liggende for lenge, da smelter den helt. Server som mektig og velsmakende tilbehør til grønnsakene. Obs! Halloumi-osten er ganske salt, så det kan være lurt å ikke salte resten av maten så mye i første omgang.

Aubergine: Skjær auberginen i skiver på 0,5-1 cm. Legg skivene utover et brett, og strø dem med salt. La ligge i 15-20 minutter så vannet pipler ut av skivene, tørk av med tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Snu og gjenta på andre siden. Nå kan du enten grille auberginskivene som de er, ved å pensle dem i litt olje, eller så kan du marinere dem først: Prøv å marinere dem i en blanding av olivenolje, hakket hvitløk og litt hakket chili. Sørg for at alle skivene har marinade på seg, og la ligge i minst en halvtime. I marinaden kan du også putte skiver av sopp, paprika, squash, løk og andre grønnsaker. Grilles så til auberginen er fin og gyllen utenpå og heelt myk inni.

Tomatene kan du skjære i to og pensle med litt olje, før du slenger dem på grillen til skallet begynner å slå sprekker og de er blitt myke og søte inni.

Grønnsakene kan gjerne settes på spyd før de grilles, men halloumi-osten syns jeg det er enklest å grille for seg, siden den må følges godt med på så den ikke smelter helt.

Siden halloumi og aubergine er mektig, er grønnsakene et måltid i seg selv. Server gjerne med en frisk salat, brød eller potetsalat, og kanskje litt tzatziki til. Grønnsakene er også gode som tilbehør til kjøtt og fisk.

DSC_0510

DSC_0530

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s