Pasta med fenikkel og rucola

DSC_0038

Denne oppskriften er fra en deilig  kokebok som heter ”Veg every day”.  Oppskriftene er inspirerende og enkle, bildene er nydelige og alle oppskriftene er basert på råvarer du får tak i de fleste steder, ikke tofu og andre dillete kjøtterstatninger som jeg aldri har sett poenget med.

Jeg lagde pastaen en kveld jeg skulle ha middagsgjester og kom hjem en time før gjestene skulle komme. Retten er så rask å lage at jeg rakk å lage denne, dusje og smelle sammen en salat før det ringte på. Og middagen ble en stor suksess, hvor konklusjonen ble at fennikel er en grønnsak som bør brukes mer. Når den stekes så lenge som her får den en myk konsistens og en god og mild, litt søtlig smak. Fenikkel er også digg å spise rå, gjerne i skiver med litt god olivenolje og havsalt på som snack/aperitif.

Fenikkel.

Fenikkel. FOTO: WIKIPEDIA

Ingredienser (2 porsjoner):

1 stor fennikel eller 2 små

1 ss olivenolje eller rapsolje til steking

1 hvitløksfedd i skiver

150 g tagliatelle, pappardelle eller annen pasta

2-3 gode håndfuller rucola

Finrevet skall av 1 sitron (bare det gule!)

3 ss crème fraîche

Nykvernet salt og pepper

Parmesan, hard geitost eller annen hard ost med mye smak til å ha på toppen

Sånn gjør du:

  1. Ha vann og salt i en stor kjele og sett den på kokeplata, så det er klart for å koke pasta når sausen begynner å bli ferdig.
  2. Rense fennikelen ved å ta av det ytterste laget med tjukt skall. Skjær i tynne skiver. Varm olje i en stekepanne og ha i fennikel og hvitløk. La steke på middels varme i ca 10 minutter, til fennikelen er myk.DSC_0014
  3. Når fennikelen begynner å bli ferdig, ha pasta i det kokende vannet, og kok til den er al dente.
  4. Ha rucolaen sammen med fennikelen og rør til rucolaen faller sammen. Ha i crème fraîche og sitronskall og rør til alt er dekket med crème craîche. Smak til med salt og pepper.
  5. La pastaen renne av seg når den er ferdig. Blant med fenikkelblandingen og servér straks, med parmesan på og gjerne noen ferske rucolablader.

Tips: Jeg doblet som vanlig hvitløksmengden, og anbefaler det. Sleng på noen hakkede valnøtter om du vil ha et mer mettende måltid og litt crunch.

PS. Her står det om hvor sunt fenikkel er og. En vinner!
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s