September = fråtsemåned

Nå går vi inn i måneden da det er norsk sesong for flest frukt og grønnsaker. Så nå er det bare å fråtse i sesongmat! Det er for eksempel siste måned det er sesong for squash, spinat, vårløk, fenikkel og jordskokk. Gode septemberretter kan være: pasta med fenikkel og ruccola, ovnsbakte rotgrønnsakercannelloni med spinatsquashburgere eller jordskokksuppe.

Grønnsaker med sesong i september:

  • Brokkoli
  • Blomkål
  • Bønner
  • Dill
  • Fennikel
  • Gresskar
  • Gressløk
  • Grønnkål
  • Gulrot
  • Jordskokk
  • Hodekål
  • Issalat
  • Kinakål
  • Løk
  • Mainepe
  • Mais
  • Mangold
  • Pastinakk
  • Pepperrot
  • Persille
  • Potet
  • Purre
  • Reddik
  • Rosenkål
  • Ruccola
  • Savoykål
  • Sellerirot
  • Sjalottløk
  • Skorsonerrot
  • Spinat
  • Squash
  • Stangselleri
  • Tomat
  • Vårløk

Frukt med sesong i september:

  • Bjørnebær
  • Eple
  • Fiken*
  • Melon*
  • Multer
  • Nektarin*
  • Plomme
  • Pære
  • Sitron*
  • Tyttebær
  • Vindruer*

* Dyrkes ikke i Norge.

Jeg har lånt disse listene over sesongmat fra boka Den hemmelige kokken.

Også er det selvfølgelig sesong for SOPP! Så nå er det bare å komme seg ut og sanke sopp, tyttebær og multer, og få meditasjon og naturlykke på kjøpet.

DSC_0262

Tyttebærene var kart i august, men er modne nå.

Multeår i år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s