Seikaker med thai-vri

DSC_0065

Det er ikke alltid lett å vite hva slags mat som er best å spise ut fra dyre-, klima- og miljøhensyn. Jeg har pleid å ha laks i ulike former som en av mine standardretter, men etter mange saker om oppdrettslaksens negative effekter på helse og miljø, innser jeg at laksen kanskje ikke er det lureste å putte på middagstallerkenen flere ganger i uka. I WWF sin sjømatguide for 2012 står oppdrettslaks på gul liste, altså på lista for «vær kritisk, still spørsmål».

Derimot står sei på den grønne lista, og er stemplet som bærekraftig å spise. Så her kommer en deilig, asiatisk vri på seien, i form av fiskekaker lagd med currypasta. Jeg brukte grønn currypasta, men i den opprinnelige oppskriften sto det rød. Så bruk det du har.

Du trenger (4 porsjoner):

  • 350 gram seifilet uten skinn og bein
  • 1 ts salt
  • 2 ts currypasta
  • 1 ss fish sauce (jeg brukte soyasaus)
  • 1 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2 lime eller sitron
  • 1 vårløk
  • 1/2 ts cayennepepper eller litt chili
  • Rapsolje

Valgfrie ingredienser:

  • Fersk koriander, hakket
  • Fersk ingefær

DSC_0062

Sånn gjør du:

1. Kjør fisk og salt i en foodprosessor til en jevn deig.

2. Ha i currypasta, skall av sitron/lime, fish sauce, krydder og egg, og kjør til alt er blandet. Juster med litt mel om farsen er for løs. Rør inn finhakket vårløk og eventuelt koriander og ingefær.

4. Stek en prøvekake og juster smaken om nødvendig. Form til små fiskekaker, og stek kakene i olje til de er gjennomstekte og gylne.

Fiskekakene er gode servert med for eksempel ris, fersk koriander, agurk, spirer, stekt sopp og sweet chilisaus.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s