Vårruller med ingefær-sautert søtpotet

DSC_0109

Disse vårrullene er etter min smak 100 ganger bedre enn de friterte som vi kjenner fra norske Kina-restauranter. For det første er de ikke frityrstekte og fettete, for det andre er fyllet mye friskere og mer smakfullt. Ikke inneholder de nudler med masse karbohydrater heller, i stedet får den supersunne søtpoteten være hovedinnhold. Bruk i tillegg nudler som fyll om du vil, men den sprø søtpotetretten er mye mer smakfull og næringsrik.

Ellers er konseptet at man putter i det man har for hånden, så det er en fin måte å bruke rester på. Jeg lager alltid søtpotetfyllet som base, men fyller ellers på med det jeg har. Har du fersk koriander er det en stor bonus.

Selv om dette er en lett rett, syns jeg den passer som middag, spesielt om sommeren. Rullene er fine å ha med som lunsj dagen etter, fordi de holder seg godt sammen i kjøleskapet. Eller imponer med noen små ruller som smårett på fest.

Dette er en ekstra koselig rett å servere når man har gjester, fordi alle da kan velge selv hva de vil fylle rullene med, og rulle dem sammen selv. Ikke fortvil om de første rullene blir helt mislykkede. Det blir enklere når man får inn teknikken, og det er bare å «lappe på» med et nytt lag rispapir utenpå.

Innholdsforslag (alt skåret i passe store biter):

  • Rispapir (fås kjøpt for en billig penge på innvandrerbutikker, særlig asiatiske butikker har stort utvalg i ulike størrelser etc.)
  • Sautert gulrot og søtpotet (oppskrift nedenfor)
  • Bønnespirer, f.eks. av mungbønner
  • Avokado
  • Fersk spinat
  • Agurk
  • Paprika
  • Kål
  • Vårløk
  • Mango
  • Hakkede mandler
  • Fersk mynte
  • Fersk koriander
  • Basilikum/thaibasilikum
  • Sweet chili-saus/peanøttsaus

Sånn gjør du:

  1. Finn en dyp tallerken som er litt større enn rispapiret og fyll den med romtemperert vann.
  2. Putt et rispapir i vannet i ca. ett minutt, til det er mykt.
  3. Ha rispapiret på en ren tallerken og legg på de ingrediensene du vil ha i midten. Sweet chili-saus kan du ha på nå eller dyppe rullene i senere. Ikke overdriv.
  4. Brett den ene halvparten av rispapiret over fyllet. Brett så inn til begge kanter. Brett over for å lage en rull. Hvis papiret skulle bli ødelagt, kan du brette et nytt rispapir rundt.

DSC_0066

DSC_0069

   DSC_0075 DSC_0088 DSC_0093 DSC_0098 DSC_0106

Sautert gulrot og søtpotet med ingefær

  • 2 medium store gulrøtter
  • 1 liten søtpotet
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 2 ss hakket/revet fersk ingefær
  • 1 ss agavesirup eller honning
  • En dæsj sitronsaft

Sånn gjør du:

  1. Begynn med å riste sesamfrø i en varm stekepanne til de begynner å poppe og er litt stekt. Ta vekk fra varmen.
  2. Skrell gulrot og søtpotet og skjær dem i fyrstikkstore biter.
  3. Ha stekeolje, revet ingefær og agavesirup/honning i stekepannen og stek så vidt. Ha i grønnsakene og stek i omtrent 4-5 minutter. Pass på så ikke grønnsakene blir for mye stekt, de skal fortsatt være sprøe.
  4. Fjern fra varmen og bland inn sesamfrø og sitronsaft.

Denne blandingen er veldig god i seg selv, og helt nydelig i vårruller.

DSC_0047

PS. På bloggen My New Roots, hvor jeg fant oppskriften, er det også oppskrift på en dippesaus lagd med mandelsmør, som jeg ennå ikke har prøvd ut, men som ser veldig godt ut.

Reklamer

One thought on “Vårruller med ingefær-sautert søtpotet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s