Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

Norsk gulrot har sesong hele året.
DSC_0058
Siden jeg fikk servert denne velkrydrete suppa hos noen venner for noen år siden, har det vært min absolutte favorittsuppe. Det er en deilig høstsuppe som gir varme og energi, og føles helende om man er forkjøla.

Du trenger:

(til ca. 3 porsjoner hvis hovedrett)

  • Smør/olje til steking
  • 500 gram gulrøtter (ca. 5 store)
  • 1 stor løk
  • 1-3 hvitløksfedd, etter smak
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss revet ingefær
  • Chili, enten i pulver eller fersk, finhakket
  • Saften av 1 appelsin
  • Evt. 1 dl crème fraîche, fløte eller kokosmelk
  • Salt, pepper og sukker
  • Evt en dæsj rømme/crème fraîche/kesam til servering

Sånn gjør du:

  1. Hakk løk og hvitløk og stek det litt i smør eller olje i en stor kjele. Vask gulrøttene og skjær dem i biter, og stek dem litt også. Ha i vann, buljong, chili og ingefær og la det koke til gulrøttene er møre.
  2. Bruk en stavmikser og mos til suppe (jeg liker at det er helt most, men man kan også beholde noen gulrotbiter).
  3. Ha i saften fra en appelsin (evt. bare litt appelsinjuice). Hvis du ønsker en kremete variant, ha også i crème fraîche, fløte eller kokosmelk.
  4. Smak til med salt, pepper og en klype sukker. Hvis du syns det trengs, tilsett også mer ingefær, chili eller appelsinsaft.
  5. Server med godt brød, og gjerne med litt koriander og en klatt kesam/rømme oppi.
DSC_0124
Til slutt noen fun facts om gulrota, lært i Botanisk hage på Tøyen:DSC_0043DSC_0051DSC_0064DSC_0076DSC_0090
Advertisements

2 thoughts on “Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s