Fargerik pasta på én-to-tre

Spinat har norsk sesong fra juli til september, tomat fra august til oktober.

DSC_0016Jeg skulle gjerne stått en evighet på kjøkkenet hver dag; lagd hjemmelagd pasta, kokt tomatsaus i timesvis og lagd falafel fra bunnen av, med kikerter som jeg hadde lagt til bløtlegging kvelden før. I hverdagen blir det sjelden tid til det. Så av og til er det greit med retter som inneholder få ingredienser og er lagd i en fei. Dette er en av dem.

Du trenger (til 2 porsjoner):

  • 1 pakke fersk spinat (ca 500 gram)
  • 1 pakke cherrytomater (250 gram) /en klase andre smaksrike tomater
  • Pasta
  • 1-2 hvitløksfedd
  • Litt olje til steking
  • Salt, pepper

Sånn gjør du:

  1. Kok opp pasta. Jeg brukte penne.
  2. Ha litt olje i en stekepanne. Når den er varm, ha i hele cherrytomater og hakket hvitløk. La det surre på medium varme til tomatene begynner å sprekke og bli myke. I mens skyller du spinaten. Jeg bruker salatslynge for å få ut vannet.
  3. Når tomatene begynner å bli myke, ha i spinat. Ha også i litt salt og pepper. La det surre videre til spinaten faller sammen.
  4. Hell vannet av pastaen. Bland alt sammen.
  5. Litt hard ost, f.eks. parmesan er godt på toppen, men ikke nødvendig.
  6. Lag gjerne ekstra og spis som lunsj dagen etter. Da passer det bra å bruke penne- eller fusilli-pasta.

DSC_0039

Valgfrie ingredienser: bruk det du har

Du kan variere retten med det du måtte ha i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken:

  • Har du litt paprika, squash eller sopp kan du skjære dem i passe store biter og steke sammen med tomatene. Har du litt  brokkoli kan du koke den så vidt og blande brokkolibiter i grønnsakene til slutt.
  • Noen oliven, kapers, soltørkede tomater eller ferske urter gir ekstra smak.
  • En boks hermetiske kikerter kan has i samtidig med spinaten, og gjør retten mer mettende.
  • En neve pinjekjerner, solsikkekjerner eller gresskarkjerner som du rister i tørr og varm stekepanne, eller noen knuste valnøtter er godt på toppen.
  • Revet parmesan kan has på toppen til slutt, eller litt fersk mozzarella i biter kan blandes i til slutt.
  • Litt revet muskatnøtt passer bra sammen med spinat, og kan has i samtidig som spinaten.
  • Ha i et par spiseskjeer kremost, f.eks. Snøfrisk naturell, for en kremet saus.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s