Gourmetsøndag med traktkantareller

DSC_0068I dag la Vegard og jeg ut på sopptur i Lillomarka. Det var det tydeligvis flere som hadde gjort før oss, for alle stedene hvor jeg har pleid å finne kantareller og traktkantareller tidligere år, var ribbet. Men når vi kom oss litt lenger inn i skogen, var det sopp å finne.

DSC_0097DSC_0004 DSC_0010   DSC_0112 DSC_0136DSC_0129

Vi fant i alle fall traktkantarell og piggsopp nok til en superdigg middag. Dette ble dagens middag:

DSC_0012Pasta med traktkantareller

  • Fersk sopp, det du har. Jeg brukte kanskje 1 liter ferske traktkantareller og piggsopp, som blir mye mindre når den er stekt.
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 hvitløksfedd
  • Olivenolje
  • 1 boks crème fraîche
  • Revet parmesan
  • Evt. litt ferske urter, f.eks persille eller basilikum
  • Pasta

Sånn gjør du:

  1. Rens soppen og skjær den i litt mindre biter.
  2. Fjern væsken fra soppen ved å ha den i en tørr, varm stekepanne. Når soppen faller sammen og væsken renner ut, hell soppen i en sil og la vannet renne av.
  3. DSC_0019Sett pasta til koking, så den er ferdig når soppsausen er ferdig..
  4. Ha olivenolje i varm stekepanne. Når panna er varm, ha i sopp og hakket hvitløk. Stek i noen minutter, til soppen er litt sprøstekt.
  5. Ha i en boks hakkede tomater og en boks crème fraîche, og gjerne ferske urter om du har, f.eks. basilikum eller persille-
  6. La det koke noen minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Server med fersk pasta og parmesan.

DSC_0038DSC_0064DSC_0084

Reklamer

4 thoughts on “Gourmetsøndag med traktkantareller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s