Torsk med jordskokkpuré

Jordskokk har norsk sesong fra august til september, og kan lagres i lang tid dersom den lagres kjølig, fuktig og mørkt.

DSC_0050

Jordskokk. Mmmmmmmm. Før poteten inntok Norge på 1800-tallet, var jordskokken visstnok ofte å finne på norske matfat. Hvorfor man lot en så deilig og smaksrik knoll bli utkonkurrert av den, no offence, mer kjedelige poteten, skjønner ikke jeg. De siste årene har heldigvis jordskokken fått en velfortjent renessanse, og den er blitt lettere å få tak i i mange butikker.

Jordskokken er en fest i seg selv, og jordskokksuppe av jordskokker, fløte, salt og pepper, med noen sprøstekte jordskokkskiver på toppen, er for meg et fullverdig middag. Men her har jeg lagd puré av jordskokkene, og servert med stekt torsk. Sleng på en sitronskive, og du har et herremåltid!

DSC_0033

Ingredienser (2 personer)

  • 300 g ren torskefilet
  • 400 g jordskokk
  • 1 dl matfløte eller 50 g smør
  • Sitron
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Del torskefileten i fire biter. Stek fisken raskt i glovarm panne med litt olje. Den skal være gjennomstekt, men ikke tørr.
  2. Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet. Kjør jordskokk og smør eller fløte til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Server fisken og puréen med sitron og gjerne litt fersk persille.
Reklamer

2 thoughts on “Torsk med jordskokkpuré

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s