Thai-suppe med aubergine, søtpotet og erter

DSC_0040

Jeg har nylig oppdaget den superfine bloggen Happy Food Stories, med Hannas oppskrifter på masse deilig vegetarmat. Oppskriftene har ofte en spesiell vri, og er det er mye spennende for folk som ikke kan eller vil spise gluten eller laktose. I går prøvde jeg for eksempel for første gang å lage sjokoladekake med svarte bønner i stedet for mel (!), og det ble så godt og lite bønnete at du bare må prøve den selv for å forstå det.

Men nå noe annet, nemlig Hannas thaisuppe. Denne er såå god! Jeg har i en spiseskje gul eller rød currypasta i tillegg når jeg lager den, og syns det blir ekstra godt. Bruk da mindre buljongterning, siden currypastaen er ganske salt.

Du trenger:

4-5 posjoner

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rød chili
  • En god bit revet fersk ingefær
  • 1 rødløk
  • 1 liten purre
  • 1  stor aubergine
  • 3 store gulrøtter
  • 1 stor søtpotet
  • 1/2 pakke frosne erter
  • 1 dl røde tørre linser
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 7-8 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ts karripulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummin
  • olje til steking
  • salt + pepper
  • fersk koriander og lime til servering

Potet, søtpotet, gulrot…ta det du har.

Sånn gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, chili, løk og purre, og surr dette i litt olje sammen med krydder og revet ingefær.
  2. Tilsett hakket aubergine. Stek grønnsakene lett gylne, før du tilsetter grønnsaksbuljong.
  3. Ha i tørre linser, søtpotet og gulrot, og la det småkoke til grønnsakene har blitt møre.
  4. Juster med mer vann/buljong hvis suppen blir veldig tykk.
  5. Når grønnsakene er møre, tilsetter du hakkede tomater, kokosmelk og kikertene (og evt. currypasta), og varmer det hele til kokepunktet.
  6. Smak til med mer krydder.
  7. Har du tid, kan du gjerne la  suppa småputre en halvtimes tid til, så smakene får satt seg ordentlig.
  8. Server med masse fersk koriander og lime.
Advertisements

3 thoughts on “Thai-suppe med aubergine, søtpotet og erter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s