Juledigg: Italiensk sjokoladepølse

Hvem ville trodd at dadler, nøtter og kakao kunne bli så sabla godt? Som en venninne skrev etter å ha fått sjokoladepølse i gave i går: «HOLY MOSES! Daddelkaka var helt utrolig deilig.»

DSC_0109 Dette er en julepølse som er fri for kjøtt, og veldig enkel å lage. Perfekt å gi som gave i et lite glass, eller å servere når det kommer fræmen på julebesøk.

Oppskriften er fra en matblogg som jeg er veldig glad i, nemlig Lilla Matderivén. Jeg hadde ikke hasselnøtter, så jeg brukte en blanding av mandler og paranøtter i stedet. Dessuten lagde jeg heller 4-5 små pølser enn 2 store, som det står i originaloppskriften. Jo mindre jo bedre, syns jeg, når det gjelder kaker og konfekt. Medjooldadler fant jeg på innvandrerbutikken over gata, de haddde ørten typer dadler, store og myke Medjool inkludert. Finner du ikke det, kan du helt sikkert bruke en annen type. Bare sørg for at du kjøper ferske dadler, og ikke tørkede med sukkersirup utenpå.

Du trenger:

Nok til 2-4 pølser, avhengig av hvor store du lager dem

  • 3 dl Medjooldadler, steinen fjernet
  • 1 1/4 dl valnøtter
  • 1 1/2 dl hasselnøtter (jeg brukte mandler og paranøtter)
  • 1 dl kakao
  • 1/4 dl cacaonibs (jeg brukte i stedet 1/4 dl kakao)
  • 1/4 ts flaksalt
  • Kokosmel å rulle i (jeg brukte vanlig kokosmasse)

Sånn gjør du:

  1. Rist hasselnøttene på en stekeplate i ovnen, på 180°  i 10-11 minutter. La dem kjøles ned.
  2. Miks valnøttene i en food processor, blender eller med en stavmikser, til de blir til små korn.
  3. Tilsett kakao og salt og miks litt til. Bland så i dadlene, til du har en godt sammenblandet masse.
  4. Hakk hasselnøttene grovt. Bland dem og cacaonibsen, om du bruker det, i massen. Nå ser dette litt smulete ut, men det holder seg sammen når du presser sammen en del av massen mellom fingrene. Tilsett eventuelt noen flere dadler om massen er for tørr.
  5. Form til to pølser på ca 15 cm eller flere små. Pakk inn i bakepapir.
  6. La pølsene avkjøles i kjøleskapet i to timer. Rull deretter pølsene i kokosmel eller kokosmasse.
  7. Skjær i biter og server. Pølsene holder seg i kjøleskapet i en plastboks eller i bakepapir i opptil to uker.

DSC_0077

DSC_0119

DSC_0092

Reklamer

2 thoughts on “Juledigg: Italiensk sjokoladepølse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s