Eplegløgg

eplegløgg

Vi gikk for en litt annerledes velkomstgløgg i årets juleselskaper:  hjemmelaget eplegløgg. Denne er en friskt alternativ til vanlig butikkgløgg, og trenger absolutt ikke å være forbehold jula! En klunk vodka/rom i de voksnes glass gir ekstra piff.

Du trenger:

(til 4 store glass)

  • 1 liter eplejuice/eplemost (jeg brukte 1 del eplemost fra nabogårdens Hemlaga på Næs, og 4 deler vanlig eplejuice)
  • 1-2 hele kanelstenger
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 6-8 nellikspiker
  • 10 kardemommefrø
  • 5 stjerneanis

Sånn gjør du:

  1. Ha krydderne sammen med eplejuicen i en kjele, og la det koke opp. Skru ned varmen og la det trekke i minst 30 minutter. Det blir mer kryddersmak jo lenger det står.
  2. Hell over i glass, evt. med litt rom eller vodka, og server med en gang.
  3. Hvis du vil ha en søtere gløgg, kan du blande i litt honning eller sukker.
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s