Fylt paprika

DSC_0323

Paprika, tomat, squash, aubergine og sopp er alle grønnsaker som er supergode å fylle og ovnsbake. Som fyll kan du bruke det du har – gårsdagens pastasaus eller ris er et topp utgangspunkt. En fin rett å bruke rester i, altså!

Disse paprikaene er fylt med en skikkelig smakfull tomatsaus som kan varieres med andre grønnsaker, f.eks. aubergine, squash, gulrot eller potet. Har du litt overmodne tomater og tørt brød, får du brukt dette her.

DSC_0196

Du trenger:

Til 4 personer

  • 4 paprika (gjerne i ulike farger)

Fyll:

  • 3 middels store rødløk
  • 5 hvitløksfedd
  • 15 cherrytomater delt i to/5 vanlige tomater i biter
  • 1 boks hakkede tomater/4-5 hakkede vanlige tomater
  • 5 middels store sjampinjong eller annen sopp, skjært i biter
  • 1 ss kapers
  • 2 ss soltørkede tomater
  • Ferske urter, f.eks. timian, basilikum og/eller rosmarin
  • Salt og pepper

Topping:

  • 1 brødskive
  • Ost

Sånn gjør du:

  1. Hakk opp løk og hvitløk. Stek det i litt olje i en stor kjele i ca. fem minutter, til det er mykt og blankt. Ha i cherrytomater, og stek i to minutter til.
  2. I mens steker du soppen i litt smør eller olje i en stekepanne, til den er gyllen.
  3. Ha soppen i kjelen med den stekte løk- og tomatblandingen. Tilsett hakkede tomater, soltørket tomat skåret i biter, kapers, litt salt og urter. La det småkoke under lokk i ca. 20 minutter, gjerne lenger om du har tid. Sausen blir bedre jo lenger den står og koker.
  4. Mens sausen koker, deler du paprikaene i to på langs, og fjerner frø og hinner. Legg dem i en ildfast form/på bakepapirkledt stekeplate.
  5. Ha fyllet i paprikaene. Hvis du har fyll til overs, og har noen ekstra sopp eller tomater, kan du fjerne soppstilken/ta ut fruktkjøttet av tomatene med en teskje, og fylle disse også.
  6. Lag smuler av brøskiva ved å kjøre den i en foodprocessor eller ved å finhakke den.
  7. Strø halvparten av smulene over fyllet. Legg så på en skive ost. Ha på resten av smulene, og legg på en skive ost til.
  8. Gratiner paprikaene i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller til osten er smågyllen og saften begynner å sive ut av paprikaene.

DSC_0235

DSC_0268

DSC_0316

PS. Oppskriften er basert på alltid like inspirerende Veganmisjonen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s