Jordskokkbåter med parmesan

DSC_0287

Sun root kaller indianerne den. Jordskokken er nemlig i familie med solsikken, noe som er lett å se på den gule jordskokkblomsten. Den knudrete rota er hardfør og lett å dyrke, og søt og nøtteaktig i smaken.

Jordskokk er godt som suppe og puré, og visste du at den også kan spises rå? Skrell den og skjær i skiver, og bruk i salat, råkost eller som snacks. Deilig og sprøtt. Jordskokk er også godt ovnsbakt, gjerne med litt parmesan på, som i denne oppskriften. Jordskokken er dessuten lavkarbo, for dem som er opptatt av sånt.

Du trenger:

  • Jordskokk (2-3 per person)
  • Olivenolje eller rapsolje
  • Parmesan, finrevet
  • Fersk timian eller andre urter
  • Salt og pepper

DSC_0033

Sånn gjør du:

  1. Vask jordskokkene godt, og skjær dem i båter eller terninger. Du kan la skallet være på.
  2. Ha båtene i en ildfast form og vend den sammen med litt olje, urter, pepper og finrevet parmesan. Ha på litt salt, men ikke for mye, siden parmesanen også er salt.
  3. Stek i ovnen på 225 grader i 30-40 minutter, til jordskokkene er møre inni og gyldne utenpå. Vend på dem et par ganger i løpet av steketiden.
  4. Server på tapasbordet eller som tilbehør til for eksempel fisk, linseboller eller en salat. Veldig godt med aioli til! (Jeg pleier å smake til Hellmanns majones med hvitløk, sitronsaft og bittelitt sukker.)

Prøv også torsk med jordskokkpuré, som jeg har skrevet om tidligere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s