Falafler

DSC_0383

Jeg er en stor fan av falafler, og har en favorittplass som selger himmelgod falafel få meter fra der jeg bor. Motivasjonen for å lære å lage mine egne, har derfor ikke vært skyhøy. Jeg har dessuten syns det har virket litt komplisert. Men nå fant jeg en oppskrift som ble til kjempegode falafler, som ikke gikk fra hverandre under stekingen. Kikertmel kjøper du i en innvandrerbutikk, det gir sprø falfler. Eventuelt kan du bruke hvetemel i stedet, men da syns jeg falaflene ble litt seigere. Jeg var raus med urtene (persille og koriander), så kikertbollene ble lysegrønne og smakfulle. Anbefales!

Disse er ganske sterke. Bruk mindre chili om du er sensitiv for sånt.

Du trenger:

  • 2 dl tørkede kikerter, bløtlagt i minst 8 timer
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • noen kvaster persille
  • noen kvaster koriander
  • 1/2 rød chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss tørket chili
  • 1 ts bakepulver
  • opptil 4 ss kikertmel (kan erstattes med potetmel eller hvetemel)
  • olje til steking
  • vårløk

DSC_0336

 

Sånn gjør du:

  1. Hell av vannet på de bløtlagte kikertene, skrell løk og hvitløk og kjør alt i en kjøkkenmaskin/blender/med stavmikser til du har en grov blanding.
  2. Tilsett urter og krydder og mos videre. Tilsett én og én spiseskje hvetemel. Ikke bruk mer mel enn akkurat nødvendig for at massen blir fin å forme. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen/det begynner å bli en fast blanding, har du hatt i nok mel. Dekk bollen med deigen med plastfolie og sett den kaldt i minst 2 timer. Du kan godt lage deigen dagen før du steker falaflene.
  3. Form boller av ønsket størrelse med hendene før du begynner å steke. Varm opp ovnen til medium/høy varme i en stekepanne, og stek falaflene. Bruk en gaffel til  å dytte dem litt ned, så de blir ca. 1 cm tykke. Stek til falaflene er gyllenbrune på begge sider.
  4. Server falaflene nystekte og varme, strø på finhakket vårløk og lag gjerne hummus, tzatziki eller en god yoghurtdressing til. Server i pitabrød med en god salat. Annet godt tilbehør er aubergineskiver ovnsbakt i olivenolje og finstrimlet kål.

DSC_0363

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s