Ugress er digg II: Nesle Aloo

DSC_0144

Brennesle à la India – en perfekt kombinasjon! Saag aloo er en klassisk indisk rett med potet og spinat. Her er spinaten byttet ut med brennesle, og resultatet er en velkrydret og smakfull gryte. Denne kan spises som en rett i seg selv, eller som tilbehør til andre retter.

Krydrene finner du i en innvandrerbutikk.

Du trenger:

  • 1 stor løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts sennepsfrø
  • 2 ts nigellafrø (=black onion seeds)
  • 2 ts methi (også kalt bukkehornsfrø og fenugreek)
  • Salt og pepper
  • 2-3 poteter, skrelt og skåret i terninger
  • En god del unge brennesleblader. Jeg fylte en ganske stor kjele.

DSC_0035

DSC_0130

Sennepsfrø, bukkehornsfrø og nigellafrø.

DSC_0122

Sånn gjør du:

  1. Plukk brennesle og skyll den godt i iskaldt vann. Fjern tykke stilker, bruk hansker eller en plastpose som hansker for ikke å brenne deg.
  2. Kok opp vann og blansjer brenneslen. Det vil si at du gir dem et veldig raskt oppkok i lettsaltet vann, og avkjøler dem i isvann. Ta vare på kokevannet, det er næringsrikt og kan drikkes.
  3. Finhakk brenneslen (som ikke lenger brenner når den er kokt) og sett til side.
  4. Kok potetbitene i salt vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  5. Ha olje eller ghee i en kjele og stek krydrene til det begynner å lukte. Pass på så det ikke svir seg, da kan retten få en bitter smak. 
  6. Skru ned varmen og ha i hvitløk og så poteter. Stek til potetene begynner å få farge og er myke helt gjennom, ha så i den hakkede brenneslen. Ha eventuelt i litt vann.
  7. Krydre med salt og pepper og server.

DSC_0146

For flere brennesleoppskrifter, se også:

Ugress er digg I:Brenneslesuppe

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s