Miljøvennlig grill

Bilde

Fins det noe stusseligere enn en engangsgrill? Varm akkurat så lenge at du rekker å få lunka opp noen pølser, og når moroa er over må du kaste hele greia.

For de mindre priveligerte av oss som ikke har egen hage å grille i, er likevel bærbar grill et must. Jeg har endelig greid å skaffe meg en flergangsgrill som jeg varmt kan anbefale. Den heter BarbEco, og du får kjøpt den blant annet på Friends Fairtrade på Mathallen. Selve grillen koster hundrelappen, og så kommer briketter i tillegg. Hver gang du griller koster det 10-20 kroner, avhengig av hvor mange briketter du bruker – altså omtrent det samme som en engangsgrill koster. Den er bare mye bedre og mer miljøvennlig. Det er også en fordel at du kan bruke bare så mange briketter som du trenger. For en par hamburgere holder det med en eller to.

Grillen er like praktisk som engangsgrillen, den er sammenleggbar og kommer i en veske, og derfor lett å ta med seg rundt. Det følger med en matte den kan stå på så du ikke svir plenen (klassisk problem med engangsgrill)

Du kjøper grillbriketter lagd av avfallsmateriale fra kokosnøtt på samme sted som du kjøper grillen. Brikettene blir varme veldig fort og holder varmen kjempelenge! Vi syntes de var litt vanskelig å antenne, men bruk en lang lighter og tenn på brikettene nedenfra, så går det lett.

 

Fra Barbecos side:

En engangsgrill inneholder ca. 110 gram metall, og det selges rundt en million engangsgriller i året i Norge. Det betyr at det ligger igjen over 100 tonn metallskrap etter at grillfesten er over. Mao, hvis bare halvparten av de som bruker engangsgrill i dag går over til BARBECO, sparer vi norske parker, strender og friområder for 50 tonn metallskrap i året.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s