Rabarbrasaft med ingefær og mynte

DSC_0957

Er du så heldig å ha en rabarbrabusk i nærområdet? Ingenting er vel bedre en sur rabarbra dyppet i en kopp med sukker. Men har du masse rabarbra, kan det være kjekt å lage noe som kan lagres utover også. Dette er en frisk drikk hvor rabarbraen får selskap av spenstig ingefær, mynte og sitron.

Du trenger:

  • 1 kg rabarbra
  • 250 g sukker
  • 2 l vann
  • 3 sitroner, økologiske, ellers må du skrubbe skallet ekstra godt for å fjerne sprøytemidlene
  • 6-8 stilker mynte
  • 25 g ingefær i tynne skiver

DSC_0952

DSC_0975

Sånn gjør du:

  1. Skjær rabarbrastilkene i små biter og skyll dem i kaldt vann.
  2. Ha dem i en gryte med vann, sukker, mynte og sitroner som er skåret i kvarte. Kok opp blandingen, fjern skummet som danner seg på toppen og la det hele koke i 3-4 minutter.
  3. Ta gryten av platen. La saften trekke i 15-20 minutter før den siles gjennom en fin sikt eller et klede.
  4. Kast rabarbrarestene. Sett saften kaldt.
  5. Drikkes med en isbit og gjerne en sitronskive. Det er også godt å blande i litt farris. Hvis du lager mye saft, kan du fryse ned i halvlitersflasker, så har du saft som tiner fort.

DSC_0029

Oppskriften er hentet fra Mat fra Norden.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s