Crema di pistacchio: Hjemmelagd pistasjekrem

DSC_0205Crema di pistacchio, «Nutella» av pistasjenøtter, er noe av det beste jeg vet fra Sicilia. Vi hamstret med oss noen glass hjem, men nå begynner lageret å bli tomt. Men jeg tenkte at det måtte da være mulig å lage dette silkemyke, deilige pålegget selv – og ja! Lett var det òg. Resultatet ble dessuten overraskende likt pålegget vi kjøpte med fra Sicilia, og med skikkelig pistasjenøttsmak (i motsetning til f.eks. Nutella, som jo smaker fint lite av nøtter).

Pistasjekremen er lagd med kondensert melk, det finner du på butikker med godt utvalg, og på mange innvandrerbutikker. Jeg brukte ikke noe sukker i tillegg, siden kondensert melk er veldig søtt. Men om du vil ha et supersøtt pålegg à la Nutella, er det selvfølgelig bare å smake til med sukker. Sånn ser den kondenserte melken jeg brukte ut:

DSC_0178

Bruk usaltede pistasjenøtter, og gjerne skrelte, det sparer deg for litt jobb. Jeg har ikke prøvd å lage kremen med andre typer nøtter, men jeg tipper det er like godt med mandler, hasselnøtter eller valnøtter.

Du trenger en ganske kraftig blender for å få til en myk krem.

Du trenger:

  • 150 gram pistasjenøtter uten skall
  • 100 gram solsikkeolje
  • 180 gram kondensert melk (søt)

DSC_0177

Sånn gjør du:

  1. Fjern eventuelt skall på pistasjenøttene, og skålde dem – nå kommer nøttenes grønnfarge ordentlig fram. Dette gjør du ved å først helle kokende vann over nøttene, da løsner skallet og du kan fjerne det.
  2. Ha nøttene, halvparten av den kondenserte melken og halvparten av oljen i en blender. Mos.
  3. Tilsett gradvis resten av den kondenserte melken og oljen. Det er ikke sikkert du trenger alt, prøv deg fram så du får en passe søt og passe kremete (ikke altfor rennende) blanding.
  4. Kjør blenderen en god stund, så du får en glatt blanding.
  5. Ha kremen over i glass og sett i kjøleskapet. Den vil bli litt tykkere når den kjøles ned. Holdbar i en måned.
  6. Kremen kan spises som pålegg på brød, f.eks. på ristet loff, brukes som fyll i kaker etc.

DSC_0163DSC_0182
DSC_0193DSC_0200DSC_0212

Advertisements

4 thoughts on “Crema di pistacchio: Hjemmelagd pistasjekrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s