Sopprisotto

DSC_0406

Det har vært en i overkant solrik og regnfri sommer for soppen, så hittil har skogen bydd på mye smått og tørt. Men noe sopp fins det læll! Med den kan du lage risotto.

Du trenger:

TIl 2 porsjoner

  • 6,5 dl buljong (vann + 1 buljongterning)
  • Smør til steking
  • 1 dl hvitvin (kan erstattes med buljong)
  • 3 dl risottoris
  • Sopp (jeg brukte kantarell, piggsopp og steinsopp. Bruk så mye som du finner, men kanskje ca 200-300 gram?)
  • Pepper
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • Evt. parmesan og hakket persille til servering

DSC_0073

DSC_0367

Sånn gjør du:

  1. Varm buljong: kok f.eks. opp vann i vannkoker, hell over i et litermål og tilsett én buljongterning.
  2. Smelt 40 g smør i en kasserolle og tilsett ris. Varm til riskornene blir gjennomsiktige.
  3. Hvis du har vin, tilsett denne og la den koke inn.
  4. Ha i litt og litt av buljongen. La den koke inn før du tilsetter mer. Rør godt i risen mellom hver gang. Fortsett med dette til risen er ferdigkokt, den skal ha litt tyggemotstand.
  5. Imens renser du soppen. Skjær bort stygge deler og børst bort jord, blader og barnåler. Hvis soppen er veldig skitten, kan du skylle den under litt vann, men unngå helst dette, for da mister den smak. Skjær i passe store biter.
  6. Ha soppen i varm og tørr stekepanne, og la det steke til væsken kommer ut. Fortsett å steke til kraften fordamper, så soppen blir kokt tørr. Så har du i en god klatt smør, hvitløk og pepper, og steker til soppen er sprø og godt stekt.
  7. Når risen er ferdig kokt (al dente), rør inn den stekte soppen. Få med alt smøret den er stekt i, som det er masse smak i!
  8. Server med parmesan og gjerne frisk persille på toppen. Kan spises som en rett i seg selv, eller tilbehør til andre retter.

PS. Oppskriften kan varieres ved å først steke opp løk og gulrot som du koker risen sammen med, eller tilsett litt oljestekt spinat til slutt, sammen med den stekte soppen.

DSC_0376DSC_0378


DSC_0383

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s