Grønnkålchips (aka stekt salat)

DSC_0505

– Oj, stekt salat! Spennende! sa min bror da jeg satt fram en skål med grønnkålchips sist han var på besøk.

Eller kale chips, som denne trendy snacken heter. Den består rett og slett bare av bare bakt grønnkål. Det høres kanskje ut som noe kun hipsterhelsefreaks kan tvinge seg til å late som at er godt, men det er altså skikkelig digg.

Du trenger:

  • 1 bunt grønnkål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Smakstilsetninger hvis ønskelig:

  • 1,5 ss næringsgjær
  • Chilipulver, løkpulver, cayennepepper, røkt paprika og hvitløkspulver

Sånn gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skjær bort den tykke stilken på grønnkålbladene. Riv bladene i passe store biter, tenk chips-størrelse.
  3. Skyll og tørk bladene godt i en salatslynge.
  4. På en stekeplate, bland bladene sammen med olje og krydder med fingrene.
  5. Sett i ovnen og la stå til kantene er tørre men ikke brent, ca 10-15 minutter. Prøv deg fram, her er det nok variasjon på ovnene. Det kan være lurt å snu litt på dem underveis. (De på bildet mitt ble litt brent…)
Reklamer

2 thoughts on “Grønnkålchips (aka stekt salat)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s