Søtpotetburgere Cajun Style

DSC_0415

Jeg er stadig på utkikk etter nye veggisburgere. Fra før av er squashburgere, rødbetburgere, jordskokkbiffer og ulike typer bønneburgere favoritter. Men disse spicy søtpotetburgerne har nå seilt langt opp på lista over de beste veggisburgerne!

Server med for eksempel focaccia eller annet godt brød, aioli (Hellmanns majones + sitronsaft + hakket hvitløk), avokado og salat eller ønske, eller med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Du må forresten være litt snill med burgerne under steking, de sitter ikke så veldig godt sammen.

Du trenger: Til 4 store eller 6 små burgere

  • Olje til steking
  • 1/2 dl rød paprika i små terninger
  • 1/2 dl stangselleri i små terninger
  • 1 dl løk i små terninger
  • 3.5 dl bakt og most søtpotet (1 stor søtpotet)
  • 1 dl kokt ris
  • 1/2 dl finhakket bladpersille
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver (bruk evt bare litt hakket fersk hvitløk)
  • 1/2 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 ts salt
  • 1-2 ss Tabasco
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 egg

Til servering:

  • Hamburgerbrød / brødskiver stekt i panne med litt olivenolje og hvitløk
  • Aioli, ketchup, sennep
  • Salat og annet tilbehør etter eget ønske

Sånn gjør du:

  1. Begynn med å ovnsbake søtpotetene. Forvarm ovnen til 200 grader og del søtpotetene i to på langs. Gni dem med olivenolje og legg dem med kuttsiden ned på en stekeplate med bakepapir. La dem bake til potetene er myke – omtrent 30 minutter – og ta dem ut. Skrell og mos dem når de er litt avkjølt. (PS Ovnsbak flere av gangen, så kan du lage søtpotethummus!)
  2. Varm opp en stekepanne til medium varme. Ha i en spiseskje olje sammen med paprika, stangselleri og løk i terninger. Stek mens du rører med jevne mellomrom, til det er mykt (pass på så det ikke er så varmt at det brenner seg, det skal ikke bli brunt), omtrent fem minutter. Sett til side for avkjøling.
  3. Bland sammen alle ingrediensene unntatt den ene skjeen med Tabasco, cayennepepper, egg og brødsmuler. Smak til blandingen, og tilsett cayennepepper og mer Tabasco hvis du liker det sterkt. Tilsett egg og brøsmuler og bland til det akkurat er sammenblandet.
  4. Forme til 4-6 burgere, omtrent to cm tykke. Legg dem på et brett dekket med bakepapir, og sett i kjøleskapet. La burgerne stå der i minst en time, til de er blitt faste.
  5. Varm opp en stekepanne på medium varme. La den stå noen minutter så den blir god og varm, før du har i nok olje til å dekke bunnen. Bruk en stekespade til å legge burgerne forsiktig i panna, hvis de detter litt fra hverandre eller mister formen kan du forme dem litt på nytt. Stek to av gangen.
  6. La burgerne steke i fred i omtrent fem minutter, til de får en mørk skorpe. Snu dem og gjenta på den andre siden, fortsatt uten å forstyrre dem, i omtrent 4-5 minutter. Tilsett mer olje hvis nødvendig.
  7. Mens burgerne steker, kan du varme opp burgerbrød hvis du bruker det.
  8. Legg burgerne på brød/focaccia med ketchup, sennep, majones, aioli eller hva du ønsker. Ha på løk og salat til slutt. DSC_0401 DSC_0404 DSC_0409DSC_0426DSC_0434

Oppskriften er tilpasset fra The Year in Food.

Advertisements

One thought on “Søtpotetburgere Cajun Style

  1. Nam!
    men anbefaler sterkt å lage aioli selv altså. Det er så sinnsykt godt. Med stavmikser er det gjort på 1 minutt! 😀 også kan du jo lage den smaken du vil. Min favoritt er med lime,koriander,chili og hvitløk! Anbefales 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s